Gimnastična Šola Ruše

Ustvarjamo telovadne izkušnje

Ekipa

Matic Frumen

Peter Frumen

Severin Kodrič

Tine Rauter

Maruša Britovšek

Neli Štruc

Nataša Hrženjak

Žiga Šporin

Nuša Hertiš

Nina Lukman

Katja Kovše

Programi

Živ Žav 1

Otroci potrebujejo razvoj z vidika gibalno aktivnega preživljanja prostega časa, kar jim omogoča razvijanje motoričnih, morfoloških in psihosomatskih sposobnosti. Razvoj teh sposobnosti v veliki meri vpliva na otrokovo celostno podobo. Vsako starostno obdobje je pri otroku bistvenega pomena. V tem programu skozi igro otroci osvajajo prve motorične gibalne enote in spoznavajo okolje primerno za njihov nadaljnji razvoj.

3-4 leta
Trener: Matic Frumen
60 minut

1-krat ali 2-krat na teden

Cenik

Živ Žav 2

V tem obdobju so otroci najbolj dovzetni za razvoj gibalnih spretnosti, zato s programom skrbimo za skladen telesni razvoj in razvoj gibalnih ter funkcionalnih sposobnosti vašega otroka. Prav tako pripomoremo k pospešenemu razvoju teh sposobnosti ter tako nudimo pomembno osnovno izhodišče za ukvarjanje z drugimi športi. Cilj tega programa je zagotoviti otroku varnost, vzgojo in različne gibalne izzive v zahtevnem okolju, ki bo omogočil njim in vam nemoten prehod na samostojno učenje. Tako z gibanjem zaznava svoje telo, preizkuša, kaj le-to zmore, doživlja veselje in ponos ob razvijajočih se sposobnostih in spretnostih ter gradi zaupanje vase. Otroci spoznajo elementarna gibanja in vaje za zaznavanje telesa. Skozi vadbo na poligonih in postajah spoznavajo nove gimnastične elemente in rešujejo gibalne probleme. Preko igre se spoznavajo z osnovnimi položaji telesa, lepo držo, stojo na lopatici, mostom, prevalom naprej in nazaj, premetom v stran – kolesom, stojo na glavi, ročkanjem po
drogu, hojo po gredi, skoki na prožni ponjavi.

5-6 let
Trener: Matic Frumen
60 minut

1-krat ali 2-krat na teden

Cenik

Rekreacijska gimnastika 1

Program temelji na osnovni telesni pripravi in znanju osnovnih gimnastičnih elementov. Vadeči pridobijo na vseh gibalnih sposobnosti. Predvsem je poudarek na vajah za koordinacijo, moči in gibljivosti. Prav tako je v tem starostnem obdobju otrok pomembno učenje kontrole nad telesom. Z izvajanjem kompleksnih gimnastičnih vaj pri katerih je potrebno sodelovanje zgornjih in spodnjih udov otroke naučimo, da imajo nadzor nad telesom med izvajanjem različnih gibalnih izivov. Vadeči se tako spoznanjo z vsemi gimnastičnimi orodji, ter se naučijo osnovnih elementov na posameznem orodju. Program je primeren za začetnike in tudi za tiste kateri že obvladajo osnovne gimnastične elemente. V trenažni enoti je število otrok omejeno. Po začetnem ogrevanju in vajah moči se znotraj skupine vsakemu vadečemu prilagodi stopnja težavnosti.

7-9 let
Trener: Matic Frumen
60 minut

1-krat ali 2-krat na teden

Cenik

Rekreacijska gimnastika 2

Dimenzionirali smo program, kateri temelji na osnovni telesni pripravi in znanju osnovnih gimnastičnih elementov. Zaradi hitrejše rasti otrok/mladostnikov v tem obdobju smo pripravili trenažni proces v katerem vadeči izbolšujejo koordinacijo, pridobivaju na moči, gibljivosti, ravnotežju in se hkrati učijo kompleksnejših struktur gibanja. Poudarek je na učenju elementov talne akrobatike, male prožnnje ponjave in velike prožne ponjave. Prav tako se vadeči spoznajo z osnovnimi elementi na drugih gimnastičnih orodjih in posledično razvijajo celotno telo. Program je primeren za začetnike in tudi za tiste kateri že obvladajo osnovne gimnastične elemente. V trenažni enoti je število otrok omejeno. Po začetnem ogrevanju in vajah moči se znotraj skupine vsakemu vadečemu prilagodi stopnja težavnosti.

10-14 let
Trener: Matic Frumen
60 minut

1-krat ali 2-krat na teden

Cenik

Akrobatika

Akrobatika je sestavljena iz disciplin skokov na akrobatski stezi in iz skokov z male in velike prožne ponjave. V naši Gimnastični šoli smo dodali še prvine freerun-a, parkour-ja in trickinga. S tem smo treninge popestrili, dodali adrenalinski pridih, ter omogočili vadečim maksimalno doživetje gimnastične dvorane. Treingi so primerni za mladostnike, kateri imajo željo po znanju akrobatskih elementov in različnih trikov, kateri se izvajajo v varnem okolju pod očesom strokovnjaka. Znanje akrobatike lahko bistveno vpliva na proces učenja drugih športov vejkanje, kajtanje, pri smučanju na snegu ali vodi, bordanju. Prav tako se veliko športikov odloča za trening akrobatike zaradi same koordinacije in prostorske orientacije v prostoru. Trening je sestavljen iz obveznega vodenega ogrevalnega dela, kjer se vadeči učijo oziroma obnovijo znanje  gimnastiničnih osnov. Drugi del treninga si vadeči lahko sami izberejo orodje ali element katerega želijo vaditi.

15+ let
Trener: Matic Frumen
60 minut

1-krat na teden

Cenik

Tekmovalna gimnastika

Na podlagi prepoznavanja nadarjenosti in osebnih sposobnostih otroka za tekmovalno športno gimanstiko, izvajamo testiranje za dečke in deklice stare od 6 do 9 let. Testiranje poteka individualno ali v manjši skupini.

6-9 let
Trener: Matic Frumen
120 minut

3-krat na teden

Cena

100€/mesec

Zunanji športi

Program je namenjen tistim športnikom in klubom, kateri potrebujejo  gimnastiko kot za eno izmed osnovnih tehničnih predispozicij v svoji športni panogi. Zato smo dimenzionirali program, kjer je možnost celoletne tedenske vadbe zunanjega kluba v prostorih Gimnastične šole s pomočjo strokovnjaka Gimnastične šole.

6+ let
Trener: Matic Frumen
po dogovoru
po dogovoru

Funkcionalna vadba

Vadba temelji na osnovnih kompleksnih vajah s katerimi vplivamo predvsem na gibljivost, splošno moč, vzdržljivost ter posledično vplivamo na dobro zdravo počutje. Vadba je primerna tako za začetnike kot trenirane rekreativce, saj se znotraj skupine lahko vaje posebej prilagodijo po težavnostni stopnji. Zaradi odličnih pogojev in specifičnosti gimanstične dvorane so treningi funkcionalne vadbe unikatni. Ker proces vadbe poteka skozi oči trenerja gimnastike je primarni vidik vadbe na pravilnem izvajanju vaj za stabilizacijo telesa. Nato sledijo vaje za zgornje in spodnje ude, ter neprestano skrbimo, da telo ostane sproščeno in ne v mišičnih krčih oziroma bolečinah. Cilj vadbe je zdrava mera vaj za krepitev in razteznost mišičevja, ter izboljšanju vaskularnega sistema.

16+ let
Trener: Matic Frumen
60 minut

1-krat na teden

Cenik

Rojstni dan

Otroci pričakujejo, da bo vsako praznovanje rojstnega dne nekaj posebnega, tako vam v  gimnastični Šoli Celje ponujamo možnost praznovanja rojstnega dne, kjer je celotno  praznovanje namenjeno samo igri in zabavi otrok v najboljši gimnastični dvorani v tej regiji. Praznovanje je primerno za otroke od 5. do 15. leta starosti. Izbirate lahko med eno ali dve urni animacije, k temu vam za eno uro dodamo še prostor za pogostitev, vendar za hrano in pijačo poskrbite sami. Število animatorjev, prisotnih pri praznovanju rojstnega dne je odvisno od števila otrok.

Trener: Matic Frumen
Cenik

Prijavnica

PODATKI O UDELEŽENCU
Spol:*


KONTAKTNI PODATKI SKRBNIKA


IZBIRA PROGRAMA

Program*
Prvi izbrani dan*

Drugi izbrani dan
Strinjam s pravili in pogoji o shranjevanju mojih osebnih podatkov v skladu z uredbo GDPR.
Strinjam se z SMS obveščanjem.

Kontakt

ZAVOD ZA ŠPORT ŠTAJERSKA
Vodnikova 10
3000 Celje

Matic Frumen, vodja programov
+386 40 577 689 (uradne ure od PON – PET med 9. in 12. uro)
matic.frumen@gimnasticna-sola.si

Ines Tement, upravni vodja
ines.tement@gimnasticna-sola.si

Pošljite nam sporočilo

Galerija