fbpx

Gimnastična Šola Maribor

Ustvarjamo telovadne izkušnje

Gimnastična šola Maribor

Naše poslanstvo je ustvarjanje telovadnih izkušenj!

V Gimnastični šoli Maribor ponujamo prilagojene programe za posamezne starostne skupine. Gibanje je ena izmed primarnih človeških potreb, gibalni razvoj pa odraz izkušenj, ki ključno vplivajo na hitrost doseganja mejnikov v razvoju.

Pomembno je, da posamezniku v skladu s starostjo in sposobnostjo, omogočamo dovolj gibalnih izkušenj, ki bodo pripomogle, da v različnih situacijah obvlada svoje telo, ob gibanju pa občuti ugodje, varnost in samozavest.

Poleg razvijanja gibalnih sposobnosti in pridobivanja gibalnih izkušenj je ena izmed najpomembnejših značilnosti gimnastične šole prispevek k vzgoji in oblikovanju osebnosti otroka. Primerno izbran in organiziran vadbeni program zahteva in vzbuja v otrocih smisel za kolektivno delo, samodisciplino, vztrajnost, borbenost, pogum, samozavest ter druge pozitivne lastnosti otrokove osebnosti, ki se kasneje prenašajo v njegovo vsakdanje življenje.

Prav tako je kljub njihovi mladosti in razigranosti na prvem mestu varnost, zato jih od prvega dne vzgajamo v odgovorne in disciplinirane telovadce, ki poznajo pravila in vrednote gimnastičnega sveta.

– Kolektiv Gimnastične šole Maribor

Ekipa

Matic Frumen

Dipl. tren. šp. gimnastike
Nacionalni sodnik MŠG
Licenciran trener Evropske gimnastične zveze

Peter Frumen

Dipl.tren.šp.gimnastike
Dolgoletni trener panožnih športnih šol MIZŠ
Član izvršnega odbora GZS

Severin Kodrič

Trener 1. razreda
Mednarodni sodnik z udeležbo na SP,EP,SVP in Olimpijadi l.2000 Sydney,l.2008 Peking

Tine Rauter

Dipl. fizioterapevt,trener
Udeleženec MEP

Maruša Britovšek

Dijakinja 4.gimnazije Ruše Kategorizirana športnica DR,OKS

Neli Štruc

Študentka šp.treniranja
Kategorizirana športnica DR,OKS
Večkratna državna prvakinja
Udeleženka MEP

Miha Velca

Dipl. fizioterapevt,trener
Bivši telovadec mlajših kategorij

Nuša Hertiš

ŠTUDENTKA PEDAGOŠKE FAKULTETE UM,RAZREDNI POUK TELOVADKA MLAJŠIH SELEKCIJ

Programi

Živ Žav 1

Otroci potrebujejo za svoj razvoj gibalno aktivno preživljanje prostega časa, kar jim omogoča razvijanje motoričnih, morfoloških in psihosomatskih sposobnosti. Razvoj teh sposobnosti v veliki meri vpliva na otrokovo celostno podobo. Vsako starostno obdobje je pri otroku bistvenega pomena. V programu Živ Žav 1 otroci skozi igro osvajajo prve motorične gibalne elemente in spoznavajo okolje primerno za njihov nadaljnji razvoj.

3-4 leta
Trener: Matic Frumen
60 minut

1-krat ali 2-krat na teden

Cenik

Živ Žav 2

V starostnem obdobju od 5 do 6 let so otroci najbolj dovzetni za razvoj gibalnih spretnosti. V programu Živa Žav 2 skrbimo za skladen telesni razvoj in razvoj gibalnih ter funkcionalnih sposobnosti vašega otroka. Program nudi pomembno osnovno izhodišče za nadaljnjo udejstvovanje v drugih športih. Cilj programa je otroku zagotoviti varnost, vzgojo in različne gibalne izzive v zahtevnem okolju, ki jim bo omogočil nemoten prehod na samostojno učenje. Tako otrok z gibanjem zaznava svoje telo, preizkuša kaj le-to zmore, doživlja veselje in ponos ob razvijajočih se sposobnostih in spretnostih ter gradi zaupanje vase. Otroci spoznajo elementarna gibanja in vaje za zaznavanje telesa. Skozi vadbo na poligonih in postajah spoznavajo nove gimnastične elemente in rešujejo gibalne probleme. Preko igre se spoznavajo z osnovnimi položaji telesa, lepo držo, stojo na lopatici, mostom, prevalom naprej in nazaj, hojo po gredi, skoki na prožni ponjavi in mnogimi drugimi elementi.

5-6 let
Trener: Matic Frumen
60 minut

1-krat ali 2-krat na teden

Cenik

Rekreacijska gimnastika 1

Program temelji na osnovni telesni pripravi in znanju osnovnih gimnastičnih elementov. Vadeči se urijo v vseh gibalnih sposobnostih. Predvsem je poudarek na vajah za koordinacijo, moč in gibljivost. Prav tako je v tem starostnem obdobju  pomembno učenje kontrole nad lastnim telesom. Z izvajanjem kompleksnih gimnastičnih vaj, pri katerih je potrebno sodelovanje zgornjih in spodnjih udov, otroke naučimo nadzora nad telesom med izvajanjem različnih gibalnih izzivov. Vadeči se tako spoznajo z vsemi gimnastičnimi orodji ter se naučijo osnovnih elementov na posameznem orodju.

Program je primeren tako za začetnike, kot tudi za tiste, ki že obvladajo osnovne gimnastične elemente. V trenažni enoti je število otrok omejeno. Po začetnem ogrevanju in vajah moči se znotraj skupine vsakemu vadečemu prilagodi stopnja težavnosti.

7-9 let
Trener: Matic Frumen
60 minut

1-krat ali 2-krat na teden

Cenik

Rekreacijska gimnastika 2

Dimenzionirali smo program, ki temelji na osnovni telesni pripravljenosti in znanju osnovnih gimnastičnih elementov. Zaradi hitrejše rasti otrok oziroma mladostnikov v tem starostnem obdobju, smo pripravili trenažni proces v katerem vadeči izboljšujejo koordinacijo, pridobivajo na moči, gibljivosti, ravnotežju in se hkrati učijo kompleksnejših struktur gibanja. Poudarek je na učenju elementov talne akrobatike, male prožne ponjave in velike prožne ponjave. Prav tako se vadeči spoznajo z osnovnimi elementi na drugih gimnastičnih orodjih in posledično razvijajo nadzor nad celotnim telesom.

Program je primeren tako za začetnike, kot tudi za tiste, ki že obvladajo osnovne gimnastične elemente. V trenažni enoti je število otrok omejeno. Po začetnem ogrevanju in vajah moči se znotraj skupine vsakemu vadečemu prilagodi stopnja težavnosti.

10-14 let
Trener: Matic Frumen
60 minut

1-krat ali 2-krat na teden

Cenik

Akrobatika

Akrobatika je sestavljena iz disciplin skokov na akrobatski stezi in iz skokov z male in velike prožne ponjave. V naši gimnastični šoli smo dodali še prvine freerun-a, parkour-ja in trickinga. S tem smo treninge popestrili, jim dodali adrenalinski pridih in omogočili vadečim maksimalno doživetje gimnastične dvorane. Treningi so primerni za mladostnike, kateri imajo željo po znanju akrobatskih elementov in različnih trikov, ki se izvajajo v varnem okolju pod budnim očesom strokovnjaka. Trening je sestavljen iz obveznega vodenega ogrevalnega dela, kjer se vadeči učijo oziroma obnovijo znanje gimnastičnih osnov. Drugi del treninga si vadeči lahko izberejo orodje ali element, katerega želijo vaditi.

Znanje akrobatike lahko pozitivno vpliva na proces učenja drugih športov, kot so vejkanje, kajtanje, smučanje na snegu ali vodi, bordanje, ipd. Prav tako se veliko športnikov odloča za trening akrobatike zaradi koordinacije in prostorske orientacije v prostoru.

15+ let
Trener: Matic Frumen
60 minut

1-krat ali 2-krat na teden

Cenik

Tekmovalna gimnastika

Na podlagi prepoznavanja nadarjenosti in osebnih sposobnostih otroka za tekmovalno športno gimnastiko, izvajamo testiranje za dečke in deklice stare od 6 do 9 let. Testiranje poteka individualno ali v manjši skupini.

6-9 let
Trener: Matic Frumen
Po dogovoru

Individualno dimenzioniran trening

Cena

100€/mesec

Zunanji športi

Program je namenjen tistim športnikom in klubom, ki potrebujejo gimnastiko kot eno izmed osnovnih tehničnih predispozicij v svoji športni panogi. Zato smo dimenzionirali program z možnostjo celoletne tedenske vadbe zunanjega kluba, v prostorih gimnastične šole s pomočjo strokovnjaka gimnastične šole.

6+ let
Trener: Matic Frumen
60 ali 90min
Cenik

Funkcionalna vadba

Vadba temelji na osnovnih kompleksnih vajah, s katerimi vplivamo predvsem na gibljivost, splošno moč in vzdržljivost ter posledično vplivamo na dobro počutje. Vadba je primerna tako za začetnike kot trenirane rekreativce, saj se znotraj skupine lahko vaje posebej prilagodijo po težavnostni stopnji. Zaradi odličnih pogojev in specifičnosti gimnastične dvorane so treningi funkcionalne vadbe unikatni. Ker proces vadbe poteka skozi oči trenerja gimnastike, je primarni vidik vadbe na pravilnem izvajanju vaj za stabilizacijo telesa. Nato sledijo vaje za zgornje in spodnje ude, kjer neprestano skrbimo, da telo ostane sproščeno. Tako se izognemo mišičnim krčem oziroma bolečinam. Cilj vadbe je zdrava mera vaj za krepitev in razteznost mišic ter izboljšanju vaskularnega sistema

16+ let
Trener: Matic Frumen
60 minut

1-krat ali 2-krat na teden

Cenik

Rojstni dan

Otroci pričakujejo, da bo vsako praznovanje rojstnega dne nekaj posebnega. Tako vam v gimnastični šoli ponujamo možnost praznovanja rojstnega dne, kjer je celotno praznovanje namenjeno igri in zabavi otrok v najboljši gimnastični dvorani v tej regiji. Praznovanje je primerno za otroke od 5 do 15 let. Izbirate lahko med eno- ali dvourno animacijo, s prostori za pogostitev. Za hrano in pijačo poskrbite sami. Število animatorjev prisotnih pri praznovanju rojstnega dne, je odvisno od števila otrok.

Vodja: Nuša Hertiš

031 027 056
nusa.hertis@sd-ruse.si

Cenik

Aerobika

Gre za rekreativni program za odrasle, ki je namenjen predvsem ženski populaciji. Vadba je primerna za vse starostne skupine, neglede na telesno pripravo posameznika. Vadba se izvaja s pomočjo rekvizitov. V vadbeni uri razgibamo celotno telo in pozitivno vplivamo na splošno počutje.

15+ let
Vaditeljica: Nataša Hrženjak

041 498 327
matic@sd-ruse.si

60 minut

1-krat ali 2-krat na teden

Cenik

Fit vadba

Vadba je namenjena vsem ženskam, neglede na starost. Vadba se izvaja v manjših skupinah.
Fit vadba je sestavljena iz večih vaj za celo telo, s poudarkom na trebušnih in zadnjičnih mišicah. Vaje se izvajajo z lastno težo, s pomočjo uteži in elastičnih trakov. Vadba je primerna za vse, ki si želijo izoblikovati telo in izboljšati splošno počutje.

15+ let
Vaditeljica: Katja Kovše

040 811 023
matic@sd-ruse.si

60 minut

1-krat ali 2-krat na teden

Cenik

Prijavnica

PODATKI O UDELEŽENCU

PODATKI O SKRBNIKU

Kontakt

Športno društvo Maribor
Šarhova ulica 1

2000 Maribor

E: info@gimnasticna-sola.si
T: 040 577 689 [pon-pet, 9:00-12:00]

Pošljite nam sporočilo

Kontakt

Galerija